Hoe mogen we je helpen?

Meer bestedingsruimte door het verlagen van je uitgaven

Na een loonsverhoging krijg je meer te besteden, maar je kunt ook zelf zorgen voor meer bestedingsruimte. Snijd in de uitgaven en houd meer over. 

Het eerste loonstrookje van het jaar valt voor veel mensen weer tegen. Dit kun je compenseren met een hoger inkomen. Van een salarisverhoging van 100 euro houd je in het slechtste geval ongeveer 50 euro netto over. Je krijgt hetzelfde resultaat door een verlaging van de vaste lasten met 50 euro. Het is niet verstandig om meer bestedingsruimte gelijk alweer in te vullen met andere vaste lasten. Sparen levert op dit moment weinig op, maar dat is nog geen reden om niet te sparen. Hoe krijg je meer bestedingsruimte?

Ga met een vast budget naar de supermarkt

Bij veel supermarkten kun je de boodschappen ook gelijk scannen. Dit heeft als groot voordeel dat je tijdens het boodschappen doen weet voor hoeveel euro je aan boodschappen in jouw karretje hebt. Geen verrassingen meer aan de kassa dus. Kritisch boodschappen kun je leren. Uit gewoonte gooi je vaak spullen in het karretje die je eigenlijk niet nodig hebt.

Minder uit eten en vaker samen koken

Uit eten gaan geeft een stukje kwaliteit aan het leven, maar dat hoeft niet wekelijks. Ga een keer in plaats van uit eten heerlijke ingrediënten kopen en maak er samen een heerlijke maaltijd van. Zelfs als je gaat voor luxe ingrediënten ben je nog steeds veel goedkoper uit.

Loop je vaste lasten af en toe even door

Vaste lasten af laten schrijven met een automatische incasso is handig, maar je kunt het overzicht wel kwijt raken. Dat is geen probleem, want op een moment dat het jou uit komt kun je alle incasso’s doornemen en de onnodige incasso’s gelijk stopzetten en de vaste last beëindigen.

Kan de energierekening omlaag? En de telefoonrekening dan?

Zit je altijd al bij dezelfde energiemaatschappij? Je loopt veel kortingen mis. Energiebedrijven geven nieuwe klanten bij een overstap veel euro’s cadeau in het eerste jaar. Na het eerste jaar verlies je het voordeel weer. Maar dat is geen probleem. Stap je toch weer over naar een andere maatschappij. Neem ook eens contact op met het telefoonbedrijf. Misschien kan het goedkoper en ook nog beter.

Zit er een grote aankoop aan te komen? Stel deze ‘weer’ uit

Soms doe je een aankoop die niet echt strikt noodzakelijk is, maar wel leuk is. Je koopt bijvoorbeeld een andere auto, terwijl de huidige auto nog steeds goed rijdt en weinig kosten heeft. De koop een half jaar uitstellen geeft jou een grote besparing. Het duurt namelijk weer langer tot je de volgende auto ook weer moet vervangen.

Neem de verzekeringen eens samen met de adviseur door

De meeste Nederlanders worden niet blij van het doornemen van de verzekeringen. Voor het besparen van geld wil je vast wel een uurtje opofferen. Het hoeft namelijk niet iedere maand. Even alles weer op een rijtje zetten met de adviseur kan financieel verhelderend werken. Een lagere maandlast heb je iedere maand weer baat bij.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-11-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie