Hoe mogen we je helpen?

Zakelijke lasten omlaag - Wat is er mogelijk?

Zijn de zakelijke verzekeringen en financieringen nu goed geregeld? of is er ruimte voor verbeteringen?

Ondernemers die de financieringen, verzekeringen en andere vaste lasten goed geregeld hebben kijken er vaak verder niet naar om. Maar is het wel goed geregeld? 

Wat goed is moet je goed laten. Daar is inderdaad iets voor te zeggen, maar je kunt een onderneming financieel gezonder maken door kosten weg te snijden. De drie belangrijke vaste lasten waar op bespaard kan worden zijn: verzekeringen, financieringen en energie. Door minimaal eens per twee jaar te vergelijken weet je hoeveel je kunt besparen. Ga voor een second opinion en stem de lasten en afspraken beter op de onderneming af.

Hoe zit het met de zakelijke verzekeringen?

Zakelijke verzekeringen die al jaren lopen moeten zo nu en dan even weer doorgesproken worden. De verzekeringen lopen nu via een bepaalde verzekeraar, maar is het niet voordeliger om over te stappen naar een andere verzekeraar? Laat je tussenpersoon de huidige verzekeringen eens voorleggen aan een concurrerende verzekeraar. Of vraag offertes aan bij meerdere verzekeraars. Op deze manier komen hiaten in het huidige verzekeringspakket ook gelijk aan het licht. De meeste verzekeringen zijn tegenwoordig nadat ze een jaar gelopen hebben dagelijks opzegbaar.

Zijn de financieringen goed geregeld?

Op het moment dat je een financiering nodig hebt, vraag je deze aan. Vaak wordt er daarna niet meer naar omgekeken. Het kan aantrekkelijk zijn om de financiering over te sluiten. De rentes zijn nu zeer laag. Er is een grote kans dat een andere geldverstrekker graag bereid is om onder betere voorwaarden de lening over te nemen. Een kleine besparing in rentepercentage kan een groot verschil opleveren in de maandlasten.

De goedkoopste energieleverancier?

De lasten voor energie worden vaak voor lief genomen, maar overstappen naar een andere energieleverancier kan zeer lucratief zijn. Vaak wordt er niet bij stil gestaan dat de energiemarkt jaren geleden volledig vrijgegeven is. Energieleveranciers geven aantrekkelijke kortingen om ondernemingen in de boeken te krijgen. Hier kun je van profiteren. Het gaat waarschijnlijk om tijdelijke kortingen, maar na de einddatum van de contractperiode kun je natuurlijk weer overstappen.

Door te snijden in de vaste lasten kunnen er eenvoudig honderden of zelfs duizenden euro’s bespaard worden. Door aandacht te vestigen op de vaste lasten kun je ook voorkomen dat er zaken over het hoofd worden gezien. Je moet er niet aan denken dat bijvoorbeeld een nieuw gebouwde loods per ongeluk niet verzekerd is. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-05-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie