Hoe mogen we je helpen?

Zijn grote zakelijke risico’s lastig te verzekeren?

Het verzekeren van de grotere zakelijke risico’s wordt door het verdwijnen van verzekeraars moeilijker.

Steeds vaker gaan verzekeraars met elkaar fuseren. Maken fusies het verzekeren van afwijkende risico’s lastiger?

Verzekeraars verzekeren het liefst standaard risico’s. Dit maakt het afsluiten en het beheren van de verzekering eenvoudiger. Afwijkende risico’s zorgen voor extra kosten. Ze moeten bijvoorbeeld een expert langssturen of er moeten speciale clausules gekoppeld worden aan de polis. Doordat steeds meer verzekeraars gaan voor lagere kosten komt het maatwerk voor uitzonderlijke risico’s in het geding.

Taxi’s en koeriers zijn moeilijk verzekerbaar

Motorrijtuigen zullen eerder schade veroorzaken en oplopen als ze intensiever gebruikt worden. Niet gek dus dat taxibedrijven en koeriersbedrijven duurder zijn in de verzekering. Doordat er door fusies steeds minder verzekeraars overblijven is het ook lastiger zoeken naar de best passende verzekering. De verzekeraars die de zwaardere risico’s nog wel accepteren krijgen meer verzoeken binnen en gaan strengere eisen stellen om te voorkomen dat ze een te zware schadelast voor de kiezen krijgen.

Preventie wordt steeds belangrijker

Bij het verzekeren van motorrijtuigen kun je naar verhouding weinig met preventie, maar bijvoorbeeld wel bij het verzekeren van een pand en de inventaris. Vooral voor zakelijke grotere risico’s wordt preventie steeds belangrijker. Hierbij kun je denken aan brandblussers tot zelfs een sprinklersysteem en het jaarlijks laten controleren van elektrische apparaten. Door de strengere eisen zullen verzekeraars ook meer tijd nodig hebben voor het verzekeren van risico’s. Ze willen eerst goed weten wat ze binnenhalen.

Verzekeraars controleren bij schade op de gestelde preventie-eisen

In het verleden waren verzekeraars nog weleens coulant als de preventie niet perfect in orde was. Tegenwoordig zijn ze daar voorzichtiger mee. Niet voldoen aan de gestelde eisen betekent geen dekking. Experts kunnen na een brand nog veel informatie uit een brandhaard halen. Dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je niets te verwijten valt.

Een goed onderbouwd advies maakt het verschil

Wij hebben ingangen bij verschillende verzekeraars. Hierdoor kunnen wij toch nog steeds een passende zakelijke verzekering vinden voor de lastige risico’s. Door een intensieve samenwerking met bepaalde verzekeraars kunnen we net meer voor elkaar boksen. Voor jouw onderneming is het belangrijk om advies in te winnen bij een gespecialiseerde adviseur. Door ervaring weten we waar de uitdagingen en de kansen liggen. Wij komen bij voorkeur ook meerdere keren per jaar bij jou langs. Er kunnen namelijk veranderingen binnen het bedrijf zijn die invloed hebben op de verzekeringen. Dit kan een besparing opleveren, maar nog belangrijker is het voorkomen dat je bij schade geen of maar een gedeeltelijke vergoeding van de schade krijgt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-06-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie